Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Előadások Zentán július 13-án
  2007-07-10 20:26:30, kedd
 
   
  A Magyar Polgári Szövetség szervezésében
és meghívására:
Tömeges rendőri brutalitás
2006. őszén Budapesten

Előadások 2007. július 13-án,
pénteken 20.00 órakor
Zentán a városháza dísztermében (Fő tér1.)

dr. Morvai Krisztina
a Civil Jogász Bizottság társelnöke:
A 2006-os őszi események büntetőjogi megközelítése

dr. Horváth Attila
jogtörténész, CJB tag:
A korábbi Magyarországi tüntetések
és a rendőri brutalitás

dr. Juhász Imre
emberi jogi szakértő, CJB tag:
Az emberi jogok megtiprása 2006. október 23-án

dr. Szöőr Anna
pszichológus- jogász, CJB tag:
Morális pánik és áldozathibáztatás Magyarországon

Az este során Dvd-t vetítünk
és lehetőség van a Civil Jogász Bizottság Jelentésének
könyv formájában való megvásárlására.
Honlap: www.oktober23bizottsag.hu




*** ***********

Balog: A Papp-jelentés felveti Gyurcsány felelősségét
2007-07-10 11:49 hírTV

Az október 23-i rendőri intézkedéseket értékelő Papp-jelentés olyan megállapításokat tartalmaz, amelyek új színben tüntetik fel az eseményeket a kormány szemszögéből, és felvetik a kormányfő felelősségét az igazság elkendőzésében - emelte ki Balog Zoltán. Hozzátette: Gyurcsány Ferencnek el kell számolnia azzal, hogy mit tett október 23-án, és azt megelőzően ebben az ügyben, és azzal, hogy azóta hogyan beszél az ominózus eseményekről.

Egyre többen mondják azt, hogy nem lehet úgy hozzáállni az őszi eseményekhez, ahogyan azt a kormány teszi - mondta Balog Zoltán, majd emlékeztetett: már a Gönczöl-jelentés - hiányosságai ellenére - is súlyos megállapításokat tett a rendőrség szerepére vonatkozóan, a Morvai-jelentés sokkal határozottabban utal a kormányfő felelősségére, és az ENSZ bizottsága is elítélte a hatóságok fellépését október 23-a kapcsán. A politikus felidézte Herczegh Géza és két egykori alkotmányjogász észrevételét a Gönczöl-jelentés ügyében, és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány jelentését.

Az Amnesty International és a Freedom House is felhívta a figyelmet arra, hogy semmiképpen sem beszélhetünk szakszerű és törvényes intézkedésekről, legutóbb pedig a Társaság a Szabadságjogokért állapította meg, hogy nem voltak jogilag engedélyezve, illetve használatba véve az alkalmazott eszközök - sorolta az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke.

A képviselő idézte a kormányfőt, aki blogjában azt írta az októberi események kapcsán, hogy "lenyűgözte a rendőrség szakszerűsége". Balog Zoltán tarthatatlannak nevezte, hogy Gyurcsány azóta is folyamatosan falaz ezeknek a jogszerűtlen, szakszerűtlen, aránytalan rendőri intézkedéseknek, sőt megvédi és ki is tünteti azokat a vezetőket, akik ezekben az ügyekben felelősek. Bizonyítást nyert, hiába tagadja, és hallgatja el a kormányzati kommunikáció, hogy Gyurcsány Ferenc október 23-án, az előtte és az utána levő napokban is többször találkozott és egyeztetett a rendőri vezetőkkel, és utasításokat adott nekik - hívta fel a figyelmet a politikus.

Balog Zoltán felolvasott néhány mondatot a Papp-jelentésből, melyben megállapítást nyert, hogy nem intézkedtek a rendőrök a Fidesz rendezvényét megzavarni szándékozó személyek hatékony elhatárolására. A rendezvénybiztosítás helyszíni parancsnoka a Károly körútra alaphelyzetben sem állított fel rendőri erőt, valamint a tömegoszlatás műveleti irányítója és a helyszíni parancsnok között nem volt együttműködés és összeköttetés. Az Alkotmánybíróság idevonatkozó határozataira és az Alkotmányra hivatkozva azt is megállapítja a jelentés, hogy az Astoriánál tartott rendezvényen nem garantálták a gyülekezési jog zavartalan biztosítását - írja a Fidesz honlapja.

Eljött az ideje annak, hogy a tavaly október 23-ai eseményekről végre tisztességesen elszámoljon a kormányfő - szögezte le Balog Zoltán. A politikus úgy véli: a kormányfőnek vissza kellene vonnia korábbi szavait, és el kell ismernie, hogy tévedett, vagy hogy tudatosan félretájékoztatta a közvéleményt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alkotmánybíróság, megállapításokat, alkotmányjogász, tarthatatlannak, intézkedésekről, határozottabban, intézkedéseknek, intézkedéseket, elkendőzésében, tisztességesen, alaphelyzetben, megvásárlására, elhatárolására, magyarországon, szervezésében, tömegoszlatás, megközelítése, megállapítást, összeköttetés, szakszerűsége, emlékeztetett, szakszerűtlen, bizottságának, international, felelősségére, határozataira, együttműködés, magyarországi, jelentésének, utasításokat, pszichológus, rendezvényét, kommunikáció, folyamatosan, jogszerűtlen, felelősségét, városháza dísztermében, 2006-os őszi, korábbi Magyarországi, rendőri brutalitás, emberi jogok, este során, október 23-i, kormány szemszögéből, kormányfő felelősségét, igazság elkendőzésében, ominózus eseményekről, őszi eseményekhez, kormány teszi, rendőrség szerepére, kormányfő felelősségére, hatóságok fellépését, Előadások Zentán, Magyar Polgári Szövetség, Morvai Krisztina, Civil Jogász Bizottság, Horváth Attila, Juhász Imre, Szöőr Anna, Civil Jogász Bizottság Jelentésének, Balog Zoltán, Gyurcsány Ferencnek, Herczegh Géza, Nemzeti Jogvédő Alapítvány, Amnesty International, Freedom House, Gyurcsány Ferenc,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Szent György nap  Különös!  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ha így haladunk...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A Föld napja  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szent György napi hiedelmek, s...  Muratáj  A keserű igazság  Pillangó  Paul David Tripp Április 26  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Emberként automatikusan értéke...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  William Shakespeare idézet  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Rögtön puha Mézes Krémes  A fenyő nem szép fa, (...)  Amit átélünk,  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Miért nem menti meg Jézus...  Szép estét  Semmit ne higgy el  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Az embernek a társa: hiányzik.  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó éjt  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Zilahy Lajos gondolata  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Zilahy Lajos gondolata  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Föld napja április 22  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Szép Ernő - Virágzó akácfák 
Bejegyzés Címkék
városháza dísztermében, 2006-os őszi, korábbi Magyarországi, rendőri brutalitás, emberi jogok, este során, október 23-i, kormány szemszögéből, kormányfő felelősségét, igazság elkendőzésében, ominózus eseményekről, őszi eseményekhez, kormány teszi, rendőrség szerepére, kormányfő felelősségére, hatóságok fellépését, politikus felidézte, figyelmet arra, alkalmazott eszközök, képviselő idézte, októberi események, rendőrség szakszerűsége, ügyekben felelősek, kormányzati kommunikáció, utána levő, rendőri vezetőkkel, tömegoszlatás műveleti, helyszíni parancsnok, ideje annak, tavaly október, kormányfőnek vissza, alkotmánybíróság, megállapításokat, alkotmányjogász, tarthatatlannak, intézkedésekről, határozottabban, intézkedéseknek, intézkedéseket, elkendőzésében, tisztességesen, alaphelyzetben, megvásárlására, elhatárolására, magyarországon, szervezésében, tömegoszlatás, megközelítése, megállapítást, összeköttetés, szakszerűsége, emlékeztetett, szakszerűtlen, bizottságának, international, felelősségére, határozataira, együttműködés, magyarországi, jelentésének, utasításokat, pszichológus, rendezvényét, kommunikáció, folyamatosan, jogszerűtlen, felelősségét, országgyűlés, eseményekről, dísztermében, jogtörténész, biztosítását, észrevételét, kormányfőnek, közvéleményt, eseményekhez, hiányosságai, beszélhetünk, megállapítja, szemszögéből, idevonatkozó, rendezvényen, engedélyezve, vonatkozóan, alkalmazott, felolvasott, használatba, találkozott, eseményeket, állapította, semmiképpen, bizonyítást, egyeztetett, kormányzati, meghívására, gyülekezési, büntetőjogi, alkotmányra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2034
  • e Hét: 7542
  • e Hónap: 16146
  • e Év: 52087
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.